OWRS netwerkbijeenkomst 2 april 2020

Netwerkbijeenkomst op 2 april 2020
Geannuleerd. Nieuwe datum volgt!

Op donderdag 2 april is er een OWRS netwerkbijeenkomst voor zowel leerplicht- als beleidsmedewerkers van de gemeenten, onderwijsconsulenten en mensen die direct bij het onderwijs aan Woonwagen-, Roma- en Sintikinderen betrokken zijn. We hebben deze keer twee hoofdthema’s en gastsprekers:

  • Zorgarrangementen voor OWRS kinderen
    Janneke Vranken en Sanne Peters van MeCuMA vertellen hoe zij met behulp van zorgarrangementen extra ondersteuning kunnen bieden aan het onderwijs aan woonwagen-, Roma- en Sintikinderen. Hoe werken ze hierin samen met gemeenten en scholen? Wat kunnen ze voor ondersteuning bieden?
  • Toys for Inclusion
    Iara de Witte (projectmanager in Nederland, werkzaam bij Defence for Children en het Legers des Heils) en Giulia Cortelles (programmamanager bij het International Child Development Initiatives) vertellen over dit Europese project om in allerlei landen projecten op te starten gericht op inclusie van gezinnen en kinderen uit achterstandssituaties (in het bijzonder Roma) door het opstarten van zogenaamde Play Hubs. In januari 2020 is de eerste Play Hub geopend in Enschede en in Ede worden eerste activiteiten hiervoor ondernomen. Wat zijn de doelstellingen van het project? Hoe worden projecten opgezet? Welke mogelijkheden zijn er om nieuwe projecten te starten in Nederland?

De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht en duurt van 10.00 tot 12.15 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en we sluiten af met een lunch.

© 2020 OWRS. Realisatie door 2manydots